Over 23.000 personer startede i januar 2021 på 2. del af erhvervsuddannelsernes grundforløb. Det er en stigning på otte procent sammenlignet med sidste år.
Det er især på uddannelsesområderne ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser” samt ”Teknologi, byggeri og transport”, at der er stor stigning i tilgangen. De to uddannelsesområder har således en fremgange på henholdsvis 20 og 15 procent sammenlignet med sidste år.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil glæder sig over, at flere nu vælger håndværksfagene til.
”I Danmark har vi hårdt brug for dygtige håndværkere, butiksansatte og SOSU’er. Det er fag, der i den grad er med til at få samfundets hjul til at køre rundt. Derfor er det meget positivt, at flere vælger erhvervsuddannelserne. Mange af eleverne er startet på deres grundforløb i en svær tid, hvor skolerne har være lukket ned. Jeg ved, at skolerne gør en kæmpe indsats for, at få eleverne igennem deres grundforløb, og heldigvis er der åbnet for delvist fremmøde i stort set hele landet så eleverne kan få den undervisning de fortjener,” siger hun.
Årsagen til den stigende tilgang til erhvervsuddannelserne skal ifølge ministeren blandt andet findes i, at regeringen, skoler og arbejdsmarkedets parter løbende har haft fokus på erhvervsuddannelserne ikke mindst med trepartsaftaler om lærepladser og aftale om fagligt efterslæb.
"I 2020 steg antallet af lærepladser. Og det betyder selvfølgelig noget for hvor attraktivt det er at påbegynde en erhvervsuddannelse. Med trepartsaftalen fra efteråret flyttes også tidspunktet for hvornår man får sin læreplads, og dermed er der større tryghed for faktisk at kunne gennemføre sin uddannelse med en læreplads i en virksomhed," siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
Se elevtal for erhvervsuddannelserne her (uddannelsesstatistik.dk)