Flere forældre vælger folkeskolen, når deres børn skal starte i skole. Siden skoleåret 2020/2021 er andelen af elever, der starter i børnehaveklasse på landets folkeskoler, steget. I skoleåret 2023/2024 gik 82 procent af børnehaveklasseelever i folkeskolen. Det er en stigning på 0,4 procentpoint sammenlignet med 2019/2020. Det viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.
Samtidig har der for eleverne i 9. klasse været færre elever, der har skiftet fra en folkeskole til en fri grundskole i løbet af deres skoletid. Desuden har andelen af en årgang, som skifter den anden vej fra en fri grundskole til en folkeskole været stigende.
”Det kommer måske som en overraskelse for nogle. Men der er ikke nogen flugt fra folkeskolen. Der er tværtimod rigtig mange af os forældre, som er meget trygge ved at sende børnene på den lokale folkeskole. Det er jeg som undervisningsminister selvfølgelig glad for. Men det betyder ikke, at jeg er tilfreds. Folkeskolen skal blive endnu bedre. Vi har stadig udfordringer, som vi arbejder med. Med forårets nye folkeskolereform tog vi en række vigtige skridt. Med kortere skoledage for de mindste, flere valgfag til de ældste og mere, som den enkelte skole selv kan bestemme. Det glæder jeg mig til at følge helt til dørs,” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.