Hop til indhold

Hest, Hest, Tiger, Tiger er en roman med hovedpersonen Honey, som er helt sin egen – en outsider, men på ingen måde et offer. Hun har så travlt med at gøre alle andre tilfredse, at hun gang på gang tilsidesætter sig selv. Men hun er ikke bitter eller sur over det. Hun er ”bare” en virkelig god og hensynsfuld pige med et utroligt overskud og et godt hoved. På mange måder er hun en pige, som mange af os sikkert ville ønske, vi kendte.

Romanen med den særlige hovedperson er grunden til, at Mette Eike Neerlin tildeles Skriverprisen på 25.000 kr. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby overrakte prisen til Mette Eike Neerlin på BogForum fredag den 6. november 2015.

”Romanen sætter spot på svære spørgsmål om handicap, liv og død på en meget rørende og alligevel utrolig morsom måde gennem en hovedperson, der både omfavner og snubler lidt gennem livet. Læseren er med fra første side,” siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Skriverprisudvalgets motivation for at tildele Mette Eike Neerlin Skriverprisen er blandt andet, at romanen er skrevet med et forbløffende humoristisk overskud og i et fejende flot sprog, som rummer en utrolig dybde i skildringerne af de alvorlige temaer som handicap, liv og død. Bogen kan læses af såvel unge som voksne.

Mette Eike Neerlin har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur fra 2004-2006 og debuterede i 2011 med romanen I anden række.

Om Skriverprisen

Skriverprisen er opkaldt efter Esther Skriver, som i 1995 var den første prismodtager. Prisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed.

Skriverprisudvalget

  • Birgitte Reindel, formand for Skriverudvalget, Pædagogisk LæringsCenterForening
  • Helle Friis Mikkelsen, Landsforeningen af Læsepædagoger
  • Juliane Øhlenschlæger Vendelboe, Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark
  • Nils Aage Jensen, Dansk Forfatterforening
  • Niels Christian Sauer, Danmarks Lærerforening