Hvert år uddeler undervisningsministeren årets Undervisningsmiljøpris til ansøgere, der har gjort en helt særlig indsats for at skabe, fremme og opretholde et godt undervisningsmiljø.
”God trivsel kommer ikke af sig selv. Årets vindere af undervisningsmiljøprisen er levende bevis på, at det godt kan lykkes med en fælles indsats og en god portion vilje og gå-på-mod”. Det var nogle af de ord, som dette års vindere – vejlederteamet i adfærd, kontakt og trivsel (AKT) på Rosengårdsskolen i Odense og 5.x på Øster Farimagsgades Skole i København – fik med på vejen, da de i dag fik overrakt Undervisningsmiljøprisen. Med i prisen følger 50.000 kroner til hver af vinderne.
Rosengårdsskolens AKT-team arbejder systematisk og forebyggende med at skabe god trivsel, og resultatet har vist sig gennem færre konflikter og gensidig respekt blandt eleverne. For 5.x på Øster Farimagsgades Skole gælder, at eleverne gennem positiv interaktion, ansvar og fokus på bevægelse og indretning har taget et aktivt medansvar for undervisningsmiljøet i klassen.
”Et godt undervisningsmiljø er afgørende for, at eleverne trives og lærer mest muligt. Derfor er det værd at fremhæve institutioner, der gør en særlig indsats på området. Årets vindere har begge arbejdet med at gøre det gode undervisningsmiljø til en naturlig og konstant del af skoledagen. Begge eksempler viser, at det betaler sig at sætte handling bag de gode ideer – og det kan både være de voksne og eleverne, der gør det,” siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.
Læs de to begrundelser for, hvorfor netop de fortjente prisen nedenfor.
Hvad er Undervisningsmiljøprisen? |
---|
Prisen uddeles til en klasse, årgang, lærergruppe, skole eller et uddannelsessted, der har gjort en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både handle om det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. |
Vinderne af Undervisningsmiljøprisen 2016 |
---|
AKT vejlederteamet på Rosengårdsskolen i Odense har på forbilledlig vis skabt et systematisk og fortløbende trivselsarbejde, som hvert år omfatter alle elever i 0.-6. klasse. Ud fra en antagelse om at læring forudsætter trivsel, er Rosengårdsskolens vejlederteam lykkes med at skifte fokus fra brandslukning til forebyggelse i skolens trivselsarbejde. |