Hop til indhold

Det bedste undervisningsmiddel i 2016 hedder ”En la pandilla somos famila”. Det blev slået fast på Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret i dag.

Suzan Desezar vandt prisen for sin videobaserede i-bog ”En la pandilla somos familia”, der kredser om bandeproblematikken i Mellemamerika og kommer ind på regionale forskelle og den sociale og historiske baggrund for banderne. I-bogen er beregnet til spansk på ungdomsuddannelserne, men kan også anvendes til tværfagligt samarbejde med engelsk, samfundsfag, religion og billedkunst. I-bogen er udkommet på Systime.

”I-bogen behandler emner som borgerkrig, fredsproces og stigmatisering i El Salvador, Honduras og Nicaragua. Samtidig fortæller den højaktuelle historier om ofrene, kæresterne, tidligere bandemedlemmer og personer, der arbejder på at komme ud af bandemiljøet. Bogen rummer i alt 50 nuancerede og alsidige interview og giver også privilegeret adgang til sociologer, socialarbejdere og psykologer. Navigationen fungerer upåklageligt med et visuelt udtryk, som virker lidt ’håndholdt’ og dermed forstærker opfattelsen af noget dokumentarisk og ægte. Vi kommer tæt på kilden, og det pirrer nysgerrigheden,” udtaler fungerende formand for prisudvalget Claus Skovbjerg.

Andenpladserne gik til ”Grafiske romaner” af Mimi Olsen og Hans-Christian Christiansen, der er udgivet på Dansklærerforeningens Forlag, og ”Lydspor – leg med lyd i bibelske fortællinger”, som Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester har udgivet.

Fungerende formand for prisudvalget Claus Skovbjerg og kontorchef i Grundskolecenteret Anders Andersen overrakte priserne.

Undervisningsmiddelprisen på 105.000 kroner bliver fordelt mellem vinderen og de to andenpladser. Prisen er sponsoreret af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Center for Undervisningsmidler og fagbladene Folkeskolen, Gymnasieskolen, Uddannelsesbladet og medlemsmagasinet Frie skoler.

Medlemmer af Undervisningsmiddelprisudvalget
  • Anne Mette Møller Hartelius, lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Claus Skovbjerg, lektor cand. mag. (engelsk, spansk og idræt)
  • Jacob Wiatr Andersen, lærer ved Hindsholmskolen i Kerteminde
  • Jesper Tinggaard Svendsen, adjunkt, Institut for Sprog og Kommunikation
  • Jette Bruun Eriksen, skole- og mediekonsulent ved Slagelse Kommune
  • Niels Rebsdorf, pædagogisk konsulent i musik ved Center for Undervisningsmidler, Lillebælt
  • Lisbeth Johnsen, uddannelsesleder på Tradium
  • Lisbeth Kjær, driftsleder, Center for Undervisningsmidler Sjælland
  • Liselotte Unger, cand. scient. i biologi og samfundsfag på Det Frie Gymnasium