AMU skal afspejle behovene for kompetenceudvikling for ufaglærte og faglærte på det danske arbejdsmarked. Derfor eksisterer der AMU inden for stort set alle brancher, og der er et bredt udvalg af kurser.
AMU på 12 brancheområder
Arbejdsmarkedsuddannelserne er fordelt på 12 brancheområder. Derudover er der nogle uddannelser, der går på tværs af brancheområderne. Efteruddannelsesudvalgene, der er nedsat af arbejdsmarkedets parter, har ansvaret for at udvikle AMU til de forskellige brancheområder. Nedenstående er de 12 brancheområder opstillet med links til det relevante efteruddannelsesudvalg.
- Bygge/anlæg og industri
- Handel, administration, kommunikation og ledelse
- Industriens arbejdsmarkedsuddannelser
- Køkken, restaurant, bager, konditor og kødbranchen
- Mejeri og jordbrug
- Metalindustrien
- Pædagogisk område og social- og sundhedsområdet
- Serviceerhvervene
- Svejsning og fyringsteknik
- Tekniske installationer og energi
- Træets uddannelser
- Transporterhvervene
Tværgående og understøttende arbejdsmarkedsuddannelser
Der er i AMU en række uddannelser, der går på tværs af brancher, som for eksempel uddannelser inden for ergonomi og arbejdsmiljø.
En række af uddannelserne er udviklet for at understøtte deltagerens udbytte af et fagspecifikt kursus. For eksempel eksisterer der uddannelser i ”Faglig læsning”, ”Faglig skrivning”, ”Faglig matematik” og ”Faglig regning”.
Find arbejdsmarkedsuddannelserne
På uddannelsesguiden.dk kan du søge efter specifikke kurser. Her findes også kontaktinformation til eVejledningen, hvor du kan få vejledning om uddannelse og job.