Til rådgivning om erhvervsuddannelserne generelt er "Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede uddannelser” (REU) nedsat.
REU rådgiver også om forberedende grunduddannelse og mødes 8-10 gange om året, og er bredt sammensat af arbejdsmarkedets hovedorganisationer (DA og FH) og underorganisationer (for eksempel Dansk Industri og Dansk Metal).
Derudover er Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, lærerorganisationer, skoleforeninger og elevorganisationer repræsenteret.
Ministeriet deltager i alle rådets møder.
Rådets opgaver
REU har blandt andet til opgave at følge med samfundets udvikling og pege på tendenser, som kan få betydning for erhvervsuddannelserne.
På baggrund af REU’s observationer afgiver rådet indstillinger til ministeren, hvis der opstår behov for at oprette nye erhvervsuddannelser og omlægge eller nedlægge eksisterende uddannelser.
Rådet skal også følge de eksisterende erhvervsuddannelser for at vurdere, om der er behov for bedre koordination af uddannelserne, for eksempel ved at lægge forskellige erhvervsuddannelser sammen til én uddannelse.
Rådet kan desuden på eget initiativ drøfte og afgive udtalelser om spørgsmål, der efter rådets vurdering har betydning for uddannelserne.
Fakta |
---|
REU er nedsat i henhold til lov om erhvervsuddannelser. Rådet har til opgave at rådgive ministeren på et overordnet niveau om de grundlæggende erhvervsrettede uddannelser på ministeriets område. Derudover består rådet af 31 medlemmer og et tilsvarende antal stedfortrædere. Medlemmerne er sammensat af interessenterne fra arbejdsmarkedets parter, herunder Dansk Arbejdsgiverforening, Danske Regioner, Fagbevægelsen Hovedorganisationen, Kommunernes Landsforening, elevorganisationer, skolelederorganisationer og lærerorganisationer. Rådet består også af et antal tilforordnede, det vil sige medlemmer, som ikke kan stemme. |