Mere fleksibilitet på den pædagogiske assistentuddannelse
Der gennemføres i perioden 1. maj 2023 til 31. december 2027 et forsøg, der giver udbydere af den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) mulighed for fleksibel tilrettelæggelse af uddannelsen for voksne med mindst to års erhvervserfaring (euv1). Uddannelsen kan forlænges fra 42 uger til 84 uger.
Opkvalificering af det pædagogiske område
Formålet med forsøget er at bidrage til opkvalificering af det pædagogiske område på såvel specialområdet, dagtilbudsområdet som skole- og fritidsområdet. Forsøget skal bidrage til, at flere tager PAU med henblik på at kunne arbejde faglært på det pædagogiske område.
Målgruppen for forsøget er euv1-elever på PAU. Forsøget er dermed målrettet elever, som er mindst 25 år og har minimum to års relevant erhvervserfaring. Eleverne skal være i beskæftigelse på dagtilbudsområdet, skole-fritidsområdet eller specialområdet og skal modtage voksenelevløn, der mindst svarer til den laveste løn, som en ikke-faglært medarbejder inden for det pågældende område er berettiget til efter gældende overenskomst.
Alle udbydere af PAU har kunnet ansøge om at deltage i forsøget. Forsøgsskolerne skal sikre, at elever har mulighed for at gennemføre uddannelsen på ordinære vilkår, hvis de ønsker det - enten på skolen eller via optagelse på en anden skole, der udbyder PAU på ordinære vilkår.
Regler omfattet af forsøget
Rammer for forsøget
Rammer for forsøget med fleksibel tilrettelæggelse af euv1 på PAU (pdf)
Skoler der er godkendt til forsøget
- Københavns Professionshøjskole
- Professionshøjskolen UCN
- Randers Social- og Sundhedsskole
- Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens
- Social- og Sundhedsskolen Fyn
- Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland
- Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg
- Social- og Sundhedsskolen Syd
- SOSU Esbjerg
- SOSU H
- SOSU Nord
- SOSU Nykøbing Falster
- SOSU Østjylland
- UC SYD
- VIA University College
- ZBC – Zealand Business College