Hop til indhold

Det nye projekt, ’Kend dit fag – en rejse i tid og værdier’, giver erhvervsskoler nye mulighed for at søge om midler til en form for dannelsesrejse til skolens elever. Det kan for eksempel betyde, at kokkeelever fra en sjællandsk erhvervsskole kan besøge Madens Hus på Dansk Landbrugsmuseum i Auning eller Agro Food Park i Aarhus.

Dannelsesrejsen skal gå til en anden region, end den skolen ligger i, og skal øge elevernes kendskab til fagenes historie og kultur. Eleverne skal stifte bekendtskab med et andet geografisk område, end det de bor i, og opleve den fagkultur, som erhvervsuddannelserne hviler på. Samtidig skal turen være med til at styrke det sociale samvær blandt eleverne. 

Mange opfatter dannelse som noget, der primært hører hjemme på gymnasier og universiteter. Den opfattelse skal vi gøre op med.

-Merete Riisager

”Mange opfatter dannelse som noget, der primært hører hjemme på gymnasier og universiteter. Den opfattelse skal vi gøre op med. Med projektet sætter vi spot på dannelse på erhvervsuddannelserne, hvor eleverne både bliver klogere på, hvilke værdier og grundlag deres fag bygger på, og på geografiske forskelle og ligheder i vores land. Samtidig kan de unge lære deres klassekammerater bedre at kende og styrke fællesskabet, når undervisningen ikke foregår i de vante rammer på skolen,” siger undervisningsminister Merete Riisager.   

Projektet er målrettet elever på erhvervsuddannelsernes første del af grundforløbet. Der er i alt sat fem millioner kroner af til projektet. Erhvervsskoler kan søge om at få del i midlerne til en minimum to dage lang studietur indtil den 12. december. 

Læs mere om ansøgningsprocessen