Hop til indhold

Formål

EVA’s undersøgelse af PPR (eva.dk) viste, at flere kommuner er udfordret med stigende ventetider på PPR rådgivning og ydelser, herunder også ventetider på pædagogisk-psykologiske vurderinger (PPV). Formålet med puljen er hermed at understøtte det pædagogiske personale i det forebyggende arbejde, herunder øge tilstedeværelse i dagtilbud og grundskolen. Dette kan blandt andet ske ved ansættelse af flere PPR-medarbejdere. PPR-medarbejderne kan bl.a. understøtte tilrettelæggelse af undervisning og mellemformer, herunder eksempelvis co-teaching, NEST-klasser, samt indsatser, der styrker de specialpædagogiske kompetencer, herunder øget supervision og rådgivning i dagtilbud og skoler. Det skal også medvirke til at tage presset på efterspørgslen efter pædagogisk-psykologiske vurderinger og ad den vej nedbringe ventetiden på PPV’er.

De 10 kommuner, som rangerer højest på Indenrigs- og Sundhedsministeriets socioøkonomiske indeks for 2024, er berettiget til at modtage tilskud fra puljen.

Hvem får tilskud?

Tilsagn om tilskud gives de tilskudsberettigede kommuner efter en fordelingsmodel, som fremgår af Vejledning om pulje til flere hænder i PPR (FL2024-2027).

Midler til fordeling

Midler til fordeling til udgør i alt 49,7 millioner kroner i 2024 og 79,8 millioner kroner årligt i 2025-2027 (2024-niveau).

Har du spørgsmål?

Du kan finde mere information om puljen under ”Læs mere”.

Sidst opdateret: 27. september 2024