Hop til indhold

Hvem kan søge

Offentlige og private aktører m.fl., fx professionshøjskoler, universiteter, forlag og NGO’er, der arbejder med og har indgående viden om formidling af Danmarks kolonihistorie, herunder i Grønland, til elever i grundskolen i Danmark, kan ansøge om midler fra puljen. 

Kommuner og skoler kan ikke ansøge om tilskud fra puljen.

Formål 

Puljens formål er at udbrede elevernes kendskab til Danmarks kolonihistorie, herunder i Grønland, samt at styrke elevernes historiske viden, kritiske tænkning og kendskab til kulturmøder.

Hvad kan der søges tilskud til

Tilskud må anvendes til udarbejdelse af undervisningsmaterialer og tilhørende lærervejledninger samt udbredelses- og/eller vejledningsaktiviteter i tilknytning til disse til grundskolen, der kan understøtte undervisningen om Danmarks kolonihistorie, herunder i Grønland. Målgruppen for puljen er elever i danske grundskoler.

Hvordan søges der om tilskud

Læs ”Vejledning om pulje til udarbejdelse og udbredelse af undervisningsmaterialer om Danmarks kolonihistorie, herunder i Grønland” for information om ansøgningsproceduren, krav og vilkår for ansøgning og tilskud samt kriterier for prioritering af ansøgninger. Vejledningen findes under "Ansøgningsmateriale", hvor I også kan finde de skabeloner, som skal anvendes.

Midler til fordeling

Der er i alt 3,88 millioner kroner til fordeling i puljen. 

Ansøgningsfrist

Frist for indsendelse af ansøgninger er fredag den 15. november 2024 kl. 13.00.

Sidst opdateret: 7. oktober 2024