Hvem kan deltage
Kommuner kan tilmelde folkeskoler til deltagelse i forsøget.
Formål
Forsøget med holddannelse har til formål at skabe bedre rammer for, at lærerne kan planlægge og gennemføre en mere varieret og differentieret undervisning og styrke mulighederne for, at fagligt udfordrede elever og elevgruppen generelt lykkes i matematik. I forsøget vil to matematiklærere sammen skulle planlægge, gennemføre og evaluere undervisningen. Eleverne vil blive inddelt på mindre hold og modtage undervisning i hvert sit lokale. Det giver blandt andet bedre mulighed for at følge elevernes faglige udvikling og gennemføre en undervisning med særlig fokus på den enkelte elevs forudsætninger.
Baggrund
Baggrunden for det systematiske forsøg er bl.a., at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) i 2021 igangsatte et pilotforsøg, hvor 18 skoler afprøvede en indsats med holddannelse i matematik i 5. klasse. Evalueringen af forsøget indikerede en række positive resultater - bl.a. at forsøg med holddannelse gav mere ro og plads til faglig fordybelse, bedre forudsætninger for at variere undervisningen, gjorde det nemmere for eleverne at få hjælp og gav et mere trygt læringsrum. På baggrund af de positive resultater fra pilotforsøget afprøves forsøgsindsatsen med holddannelse nu i en større og mere systematisk udgave.
Læs forsøg med holddannelse i matematik i 5. klasse (uvm.dk)
Hvad kan der ydes tilskud til
Der ydes tilskud til skolernes deltagelse i forsøget efter en fast ramme.
Tilmelding til forsøget
Læs ”Vejledning om systematisk forsøg med holddannelse i matematik i 5. klasse i folkeskolen” for information om tilmeldingsproceduren, krav og vilkår for tilmelding og tilskud samt behandling af tilmeldinger. Vejledningen findes under ”Tilmeldingsmateriale”, hvor I også kan finde de skabeloner og skemaer, som skal anvendes.
Midler til fordeling
Der er i alt 2,7 millioner kroner til fordeling i puljen.
Tilmeldingsfrist
Frist for indsendelse af tilmeldinger er onsdag den 19. marts 2025, klokken 13.00.