Oversigt over tidligere udmeldte puljer.
Med aftalen Flere social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere til vores sundhedsvæsen og ældrepleje den 26. januar 2024 afsættes 23,1 millioner kroner årligt i 2025-2028 til at styrke oplæringsvejledning på SOSU-uddannelserne.
Der er afsat midler til at understøtte rammeforsøget med udskolingsforløb i 8. og 9. klasse, der er rettet mod overgangen til erhvervsuddannelserne. Rammeforsøget er en videreførelse af det tidligere rammeforsøg med eud 8/9, som udsprang af den politiske aftale af 22. november 2018 "Fra folkeskole til faglært- erhvervsuddannelser til fremtiden".
Børne- og Undervisningsministeriet har afsat midler til at gennemføre et forsøgs- og udviklingsprojekt om indsatser til øget gennemførelse på SOSU-uddannelserne med henblik på at videreudvikle, pilotafprøve og evaluere lovende indsatsers virkning i forhold til at styrke elevernes gennemførsel på SOSU-uddannelserne. Dette med henblik på at opnå mere solid og systematisk viden om, hvordan indsatserne virker.
Pædagogisk ledelse handler om at skabe de bedste muligheder for elevernes læring og uddannelse gennem faglig ledelse af lærerne og organisering og ledelse af skolens ressourcer. Puljen til styrket pædagogisk ledelse på erhvervsuddannelserne skal understøtte skolernes strategiske og praktiske arbejde med pædagogisk ledelse.
Regeringen indgik den 2. november 2021 aftale med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet om udmøntning af pulje til grøn efteruddannelse og opkvalificering i 2021. Det er med aftalen besluttet at afsætte 10 millioner kroner til fem uddannelsessekretariater for faglige udvalg på erhvervsuddannelsesområdet.
Puljen er en del af Børne- og Undervisningsministeriets prioritering af erhvervspædagogiske midler i 2021 til indsatsområdet om udvikling af undervisningen på erhvervsuddannelserne på baggrund af erfaringer med nedlukning under COVID-19.
Puljen er en del af Børne- og Undervisningsministeriets prioritering af midler til erhvervspædagogiske aktiviteter i 2021.
Jf. aftale af 10. maj 2021 om en samlet indsats for elever og studerende med handicap på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser, som regeringen indgik med et bredt flertal i Folketinget, er det besluttet at udmønte midler fra Satspuljeaftalen for 2019 til en indsats målrettet elever med handicap med fokus på erhvervsuddannelser og overgange til arbejdsmarkedet.
Puljens formål er at bidrage til at sikre attraktive undervisningsmiljøer for eleverne i de enkelte faser af uddannelsesforløbet med henblik på at fastholde eleverne og øge søgningen til erhvervsuddannelserne.
I Trepartsaftale om ekstraordinær hjælp til elever og lærlinge samt virksomheder (håndtering af ubalance i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) er der som led i ”Styrkelse af de offentlige velfærdsuddannelser” afsat en ramme til initiativer rettet mod det offentlige arbejdsmarked, heraf anvendes 23 millioner kroner til en pulje til en særlig indsats for fastholdelse af elever på social- og sundhedsuddannelserne med fokus på sprogstøtte.
Børne- og Undervisningsministeriet ønsker at understøtte erhvervsskolernes indsats i forhold til elevernes mulighed for at komme afsted på udlandsophold.
Erhvervsskoler skal vejlede og støtte unge, der er i risiko for at afbryde deres erhvervsuddannelse for at hjælpe dem til at gennemføre. Børne- og Undervisningsministeriet vil understøtte skolernes arbejde gennem en pulje til forløb for frafaldsudsatte unge på erhvervsuddannelserne.
I Aftale om ”Fra folkeskole til faglært – erhvervsuddannelser til fremtiden” fra november 2018 indgår et ønske om at styrke ritualer og traditioner omkring erhvervsuddannelsernes afslutning. Dette skal medvirke til at sikre et attraktivt undervisningsmiljø på uddannelserne.
Formålet med puljen er at styrke sammenhængen mellem skoleundervisning og praktikoplæring i erhvervsuddannelserne.
Med aftalen "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 er der afsat 1,5 millioner kroner årligt i 2019 og 2020 til en forsøgsramme inden for social- og sundhedsuddannelserne for at tilvejebringe flere praktikpladser.
Puljen skal bidrage til, at der udvikles digitale og interaktive undervisningsmaterialer af høj kvalitet til fag på grundforløb og hovedforløb på erhvervsuddannelserne med henblik på at styrke elevernes læring og trivsel.
Task forcen om social- og sundhedsmedarbejdere, som blev nedsat af Regeringen, KL og Danske Regioner med aftalen om kommunernes økonomi for 2020 og aftalen om regionernes økonomi for 2020, vurderer samlet set, at der ligger et potentiale i at fastholde elever i deres uddannelsesforløb og derigennem sikre flere social- og sundhedsmedarbejdere. Med nærværende forsøg ønsker STUK at sætte fokus på anvendelse af simulationsforløb til første praktikophold i social- og sundhedsuddannelsen som en del af fastholdelsen af elever.
Puljen skal understøtte, at elever på erhvervsuddannelserne, eud og eux kan komme på udvekslingsophold i Frankrig, Spanien eller Tyskland.
Med aftalen "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 er der afsat 4,0 millioner kroner årligt i 2019 til 2022, til at understøtte et rammeforsøg med et udskolingsforløb i 8. og 9. klasse i folkeskolen, der er rettet mod overgang til erhvervsuddannelserne.
Aftalekredsen bag erhvervsuddannelsesreformen besluttede den 28. april 2020 at videreføre videnscentrene for erhvervsuddannelser. I forbindelse med videreførelsen blev det også besluttet at afsætte midler til en udstyrspulje til videnscentrene.