Ikke muligt at ansøge
Tilskud til elevorganisationerne fordeles efter objektive kriterier.
Formål
Aftalepartierne er enige om, at nedlukningsperioden har betydet, at der er skoler og uddannelsesinstitutioner, der ikke har fået etableret elevråd, og at der er behov for at styrke rådgivningsindsatsen til børn og unge, da nogle elever oplever at være blevet distanceret fra fællesskabet under nedlukningen og er i risiko for mistrivsel.
For at understøtte at elevdemokratiet kommer godt i gang alle steder, er der som følge af aftalen afsat midler til Danske Skoleelever (DSE), Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH), Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) og Modstrøm.
Jf. Akt. nr. 298 af 17. juni 2021om tilskud til elevorganisationer skal tilskuddet til Danske Skoleelever dels anvendes med henblik på at understøtte elevdemokrati og oprettelsen af elevråd på alle skoler (2 millioner kroner), og dels til at styrke rådgivningsindsatsen til børn og unge oven på corona-krisen i regi af Center for Elevrådgivning (3 millioner kroner). Tilskuddene til Danske Gymnasieelevers sammenslutning, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Erhvervsskolernes Elevorganisation og Modstrøm skal anvendes med henblik på at understøtte elevdemokrati og oprettelsen af elevråd på alle ungdomsuddannelser.
Midler til fordeling
Der er fordelt i alt 10 millioner kroner i puljen, jf. oversigt over tilskudsmodtagere.
Materiale om puljen
- Akt. 298 af 17. juni 2021 om tilskud til elevorganisationer (ft.dk)
- Vejledning om tilskud til elevorganisationer til at understøtte elevdemokrati, oprettelse af elevråd på skoler og ungdomsuddannelser samt til at styrke rådgivningsindsatsen for børn og unge oven på corona-krisen (pdf)
- Oversigt over tilskudsmodtagere (pdf)
- Projektbeskrivelse: Tilskud i forbindelse med COVID-19 til elevorganisationerne (word)
- Budget- og regnskabsskema: Tilskud i forbindelse med COVID-19 til elevorganisationer (excel)