Hop til indhold

Retningsviseren er et nyt værktøj på UddannelsesGuiden, som skal understøtte unges valg af retning på ungdomsuddannelserne. Retningsviseren tager udgangspunkt i den unges ønske om en specifik videregående uddannelse og viser mulige veje dertil. Dermed er Retningsviseren et centralt værktøj i den unges valg af retning på en ungdomsuddannelse og et supplement til Adgangskortet på UddannelsesGuiden. 

Inspiration til valg af retning og ungdomsuddannelse 

Målgruppen er elever, der lige er startet på en ungdomsuddannelse og endnu ikke har valgt studieretning, fagpakke eller hovedforløb. Værktøjet kan også bruges som inspirationsværktøj til elever i 8., 9. og 10. klasse, som skal vælge ungdomsuddannelse.

Ved hjælp af Retningsviseren kan elever på de 3-årige gymnasiale uddannelser se, hvilke studieretninger der giver direkte adgang til at søge en ønsket videregående uddannelse. Værktøjet viser også, hvis der kræves specifikke fag, eller hvis efterfølgende supplering er nødvendig. Elever på hf og erhvervsuddannelserne kan ligeledes se, hvornår de har direkte adgang til at søge ind på en ønsket uddannelse, og hvornår de skal være opmærksomme på særlige krav som for eksempel udvidet fagpakke for hf-elever. 

Værktøjet hjælper også med at kvalificere elevernes videre research og foretage et realitetstjek. For eksempel viser værktøjet, hvis der ved sidste optag blev krævet et højt gennemsnit (10,0 eller højere i kvote 1) for at blive optaget på uddannelsen, eller hvis der er krav om bestået optagelsesprøve.

Retningsviseren omfatter både de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne. Dermed bliver også faglærtes mulighed for at tage en videregående uddannelse tydeliggjort.

Retningsviseren er udviklet som led i gymnasiereformen og skal hjælpe unge i deres valg af retning på ungdomsuddannelser, så de undgår at skulle supplere efterfølgende. Fremover kan gymnasial supplering nemlig få negativ indflydelse på den unges samlede karaktergennemsnit. 

 

Der er tale om et enkelt værktøj, som primært er udviklet til mobil og giver den unge et hurtigt resultat.

Læs mere og prøv Retningsviseren