Hop til indhold

Puljen til opsøgende arbejde er aftalt i forbindelse med trepartsaftalen om voksen-, efter- og videreuddannelse (2017). Der er afsat 100 millioner kroner til formålet jævnt fordelt over perioden 2018-2021. Indsatsen sigter mod, at flere medarbejdere med utilstrækkelige basale færdigheder påbegynder et undervisningsforløb, og på at flere ufaglærte og faglærte påbegynder erhvervsrettet efter- og videreuddannelse. Det skal være med til at sikre, at der også i fremtiden er en arbejdsstyrke med de kompetencer, virksomhederne efterspørger.

Der er afsat 25 millioner kroner i puljen årligt. Pengene kan søges af arbejdsmarkedets parter på nationalt niveau. I 2018 er tilskudsmidlerne blevet fordelt ved to ansøgningsrunder. 

Ved ansøgningsfristens udløb den 5. september havde Styrelsen for Undervisning og Kvalitet modtaget syv ansøgninger med et samlet ansøgningsbeløb på næsten syv millioner kroner. Styrelsen har givet tilsagn om støtte til alle de modtagne projekter i denne runde. Projekterne varierer i størrelse, tilskud og brancher og de godkendte projekter omfatter et bredt udsnit af arbejdsmarkedets parter, heriblandt Finansforbundet, Horesta, Dansk Metal, Asfaltindustrien, Dansk El-forbund, DI samt Træ- og Møbelindustrien. 

Det er kendetegnende for de projekter, som har modtaget tilskud fra puljen, at de har fokus på virksomhedsopsøgende arbejde, der skal øge virksomhedernes og medarbejdernes viden om de eksisterende muligheder for erhvervsrettet efter- og videreuddannelse samt øge motivationen til at benytte disse muligheder.  Dette sker blandt andet gennem dialog, workshopper og informationsmøder, som sætter fokus på nødvendigheden af efteruddannelse. De opsøgende indsatser skal imødekomme de særlige behov for opkvalificering, som medarbejdere og virksomheder har inden for bestemte brancher, og projekterne bidrager gennem rådgivning til at styrke virksomhedernes planlægning af uddannelsesforløb for medarbejderne.