Hop til indhold

Målet med Brug for alle unges (BFAU) vejledningsindsats 2015-2018 er at understøtte Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i deres arbejde med ikke-uddannelsesparate unge. Derfor nedsatte BFAU i 2016 tre forskningscirkler, hvor samarbejdsgrupper bestående af vejledere fra forskellige UU-centre med jævne mellemrum mødes og reflekterer over koblingen og vekselvirkningen mellem teori og praksis.

Forskningscirklerne omhandler primært tre områder:

  • Unge fra uddannelsesfremmede miljøer
  • Forældresamarbejde
  • Psykisk sårbare unge.

Undervejs i BFAU’s vejledningsindsats har Ulla Højmark Jensen været mødeleder ved alle forskningscirkelmøder i de tre cirkler. Afslutningsrapporten omfatter derfor den erfaring og viden, der er opstået undervejs i processen, samt Ulla Højmark Jensens vurdering af de konkrete resultater, cirkelmøderne udmundede i.

Arbejdet med forskningscirklerne forløb efter planen, ligesom de opstillede mål blev nået. Vejlederne var meget glade for den erfaringsudveksling, der fandt sted på tværs af centrene, og gav udtryk for, at forløbet var veltilrettelagt.

I næste fase af BFAU’s indsats to, som overordnet handler om udviklingen af forskellige vejledningsmetoder og -koncepter, arbejder UU-centrene hver især projektorienteret videre med en metode eller et tiltag, som blev udviklet og/eller afprøvet under forskningscirkelarbejdet.

Læs afslutningsrapporten her (pdf).