Hop til indhold

Hvad er en uddannelsesplan?

Det er op til den kommunale ungeindsats (KUI) i den unges bopælskommune, hvordan en uddannelsesplan skal se ud, og hvad den indeholder. Indholdet vil være individuelt fra ung til ung.

Uddannelsesplanen skal være det redskab, der sikrer retning og samler de indsatser og tilbud, som den unge har deltaget i. Formålet med uddannelsesplanen er at bringe den unge tættere på uddannelse eller job. 

Uddannelsesplanen skal være én plan for den unge, og give en oplevelse af, at der arbejdes med de samme målsætninger på tværs af kommunale enheder – både i uddannelses-, beskæftigelses- og socialt regi.

Uddannelsesplanen påbegyndes i 9. klasse. og følger de unge, indtil de er fyldt 25 år eller har gennemført en erhvervskompetencegivende uddannelse, f.eks. en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. 

Hvem skal have en uddannelsesplan?

Alle unge, der forlader grundskolen skal have en plan for videre uddannelse. Man har automatisk en uddannelsesplan, hvis man går direkte fra grundskolen videre på en ungdomsuddannelse.

For unge, der ikke går direkte videre i uddannelsessystemet, skal den kommunale ungeindsats (KUI) sørge for at hjælpe den unge på vej mod uddannelse eller beskæftigelse. Det gælder særligt unge, der hverken er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Her er uddannelsesplanen det værktøj, som den kommunale ungeindsats bruger i samarbejde med den unge til at samle alle relevante informationer om den unge, så de kan hjælpe den unge bedst muligt på vej. 

Lovgivning og relevante kapitler

  • Kapitel 1b i Bekendtgørelse af lov om kommunal indsats for unge under 25 år 
  • Kapitel 4 i Bekendtgørelse om vejledning af unde om valg af ungdomsuddannelse og erhverv m.v.
Sidst opdateret: 11. september 2024